امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

جغرافیای مهاجرت

جغرافیای مهاجرت دسته: جغرافیا
بازدید: 5 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 18 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 16

جهانی شدن و مهاجرت از دیدگاه اقتصادی، گروهی از كارشناسان و جامعه شناسان معتقدند كه مهاجرت در حقیقت پاسخی است كه به تأخیر روی داده در فرآیند توسعه كشورها داده می شود، زیرا اگر افراد زندگی مطمئنی در كشور خود داشته باشند، به سرزمین و كشور خود وابسته خواهند ماند و در همان محل زندگی خویش را تشكیل و ادامه خواهند داد

قیمت فایل فقط 24,700 تومان

خرید

جغرافیای مهاجرت

جهانی شدن و مهاجرت
از دیدگاه اقتصادی، گروهی از كارشناسان و جامعه شناسان معتقدند كه مهاجرت در حقیقت پاسخی است كه به تأخیر روی داده در فرآیند توسعه كشورها داده می شود، زیرا اگر افراد زندگی مطمئنی در كشور خود داشته باشند، به سرزمین و كشور خود وابسته خواهند ماند و در همان محل زندگی خویش را تشكیل و ادامه خواهند داد. ولی اگر امیدی به اصلاح و بهبود شرایط زندگی خویش نداشته باشند، انگیزه كافی برای مهاجرت با هدف دستیابی به زندگی بهتر را خواهند داشت. هر اندازه دستمزدها و فرصت های شغلی بین كشورها یكسان نباشد، گرایش عمومی به مهاجرت افزایش خواهد یافت. مهاجرت را می توان راه حلی دانست كه فرد یا خانواده برای گریز از شرایط نامطلوب زندگی می یابد

تحلیل تاریخی فرایند مهاجرت نشان می دهد كه بین مهاجرت و توسعه در زمینه های گوناگون ارتباط وجود دارد. شكاف بین سطح زندگی افراد همواره عامل و انگیزه اصلی در پدید آمدن جریانهای مهاجرت نیست وانگهی همیشه این گروههای آسیب پذیر جامعه نیستند كه مهاجرت می كنند. در قرن ۱۹ مهاجرتهایی كه بین قاره ها صورت می گرفت در كشورهایی آغاز شد كه انقلاب صنعتی در آنها پدید آمد نه در كشورهای فقیر اروپا. در دهه ۶۰ نیز مهاجرت های اروپایی نخست گریبانگیر مناطق توسعه یافته تر نظیر ایتالیا، اسپانیا و یونان شد.

در واقع آغاز فرآیند توسعه(اعم از ورود اقتصاد تجاری یا راهبرد ملی توسعه) توازن بین جمعیت و اقتصاد را بر هم زد و شرایط را برای جابه جایی كارگران فراهم آورد. به این ترتیب پیش بینی و آینده نگری افرادی را كه تصور می كردند روزی به رفاه دست می یابند، تغییر داد و هزینه جابه جایی آنها را فراهم آورد. بنابراین بدون آن كه سعی كنیم تأثیر سیاستهای مهاجرتی در كشورهای مهاجرپذیر را بر فرآیند مهاجرت كاهش بدهیم، تحلیل اقتصادی كه مبتنی بر مشاهده فرآیند مهاجرت است، اهمیت واقعی نیروهای بازار بالاخص شرایط عرضه و تقاضای نیروی كار در كشورهای مبدأ و مقصد را خاطرنشان می سازد. تحولات ساختاری و تعامل بین شرایط عرضه و تقاضای نیروی كار، به خوبی ظهور جریان مهاجرت را توجیه می كند.

سؤالی كه مطرح می شود این است كه آیا مهارتها قادر به تسهیل شرایط توسعه در كشورهای مبدأ هستند؟ برخی از اقتصاددانان بر این باورند كه مهاجرت را می توان فرآیند تخصیص اعتبار و منابع بین كشورهای مبد أ و مقصد دانست كه هر یك امكانات مختلفی از قبیل نیروی كار متخصص و غیرمتخصص، سرمایه و منابع طبیعی در اختیار دارند. از این رو منابع كسب درآمد در این كشورها متفاوت از یكدیگر خواهد بود. وانگهی مهاجرت در كشورهایی كه با افزایش و انباشت نیروی كار مواجه هستند، باعث افزایش تولید حاشیه ای كسانی می شود كه در آن كشور باقی مانده اند. در نتیجه انتقال دستمزد و حقوق مهاجران به افراد باقی مانده در كشور مبدأ، سطح زندگی این خانواده ها را بالا می برد. به عبارت دیگر مهاجرت عدم تعادل و توازن اقتصادی را كه خود محصول آن است، كاهش می دهد و توسعه را در سطح بین المللی جابه جا می كند.

البته باید بین نتایج مثبت و كوتاه مدت مهاجرت بر سطح درآمد مهاجران و نتایج و پیامدهای مهاجرت بر جمعیت غیرمهاجر تمایز قایل شد. این مسئله نیز باید به گونه ای مشخص شود كه آیا مهاجرت تأثیر قابل ملاحظه ای بر عوامل توسعه بالاخص انباشت سرمایه و رشد فن آوری دارد یا نه؟

به واقع تحلیل های ارائه شده، گواه وجود مكانیسم هایی است كه با آغاز مهاجرت توازن را در بخش های مختلف اقتصادی بر هم می زند. به این ترتیب مهاجرت كه بیشتر برای بهبود شرایط رفاهی مهاجران به كار می رود (كه هدف اولیه مهاجران نیز به شمار می رود) تأثیر محدودی بر عوامل توسعه دارد.

به علاوه، انتقال سرمایه تأثیر دوگانه دارد: در كوتاه مدت، انتقال سرمایه موجب می شود بسیاری از اعضای خانواده مهاجران در كشور مبدأ به زندگی خود ادامه بدهند و در بلندمدت افرادی كه تاكنون رغبتی به مهاجرت نداشتند و نیز خانواده های مهاجران قبلی نیز تصمیم به مهاجرت می گیرند. تاریخ مهاجرت ها گواه این مدعی است كه هر گونه رابطه مثبت بین مهاجرت و توسعه مستلزم وجود برخی نهادها و بازاریابی(نظیر بازار كار، سرمایه و اعتبار) است كه عموماً نیز وجود ندارند و فقدان آنها یكی از دلایل مهاجرت به خارج از كشور می باشد. وانگهی چنین رابطه ای مستلزم برخورداری از سیاستهای توسعه مناسبی است و امكان بهره وری مطلوب از انباشت سرمایه مهاجران را فراهم می آورد.
به این ترتیب مهاجرت بین المللی اروپاییان به كشورهای شمال آمریكا در كنار عواملی نظیر تجارت و جریان یافتن سرمایه ، عامل مهمی در همگرایی دستمزدهای واقعی بین ساكنان و مردم این دو قاره به شمار می رود. مهاجرتهای انجام گرفته از جانب كشورهای جنوب قاره اروپا به سمت كشورهای صنعتی اروپایی پس از جنگ جهانی دوم كاهش اختلاف درآمدها، مشاركت ویژه كشورها به همگرایی اقتصادی، آزادسازی تجاری و جریان یافتن سرمایه به دنبال داشت.
جهانی شدن و مهاجرت

قیمت فایل فقط 24,700 تومان

خرید

برچسب ها : جهانی شدن و مهاجرت , جغرافیای مهاجرت , سطح درآمد مهاجران , نتایج مهاجرت , پیامدهای مهاجرت بر جمعیت غیرمهاجر

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر