امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق در مورد راهنمای طراحی اقلیمی

تحقیق در مورد راهنمای طراحی اقلیمی دسته: جغرافیا
بازدید: 4 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 27 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 19

اقلیم (از كلمه یونانی كلیما) در فرهنگ لغات آكسفورد، منطقه‌ای با شرایط مشخصی از دما، خشكی، باد، نور و غیره معنی شده است تعریف كمی علمی‌تر اقلیم چنین است تركیب زمانی وضعیت فیزیكی محیط جوّی، كه ویژگی یك محل جغرافیایی مشخص است چون هوا وضعیت لحظه‌ای جوّی یك محل معین است، اقلیم را می‌توان چنین تعریف نمود تركیب زمانی اوضاع هوا

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

اقلیم (از كلمه یونانی كلیما) در فرهنگ لغات آكسفورد، منطقه‌ای با شرایط مشخصی از دما، خشكی، باد، نور و غیره معنی شده است. تعریف كمی علمی‌تر اقلیم چنین است: تركیب زمانی وضعیت فیزیكی محیط جوّی، كه ویژگی یك محل جغرافیایی مشخص است. چون هوا وضعیت لحظه‌ای جوّی یك محل معین است، اقلیم را می‌توان چنین تعریف نمود: تركیب زمانی اوضاع هوا.

زمین تقریباً تمام انرژی خود را به صورت اشعه از خورشید دریافت می‌كند. بنابراین، خورشید عمده‌ترین عامل موثر در شرایط اقلیمی است.

وسعت طیف اشعه خورشید از 290 تا 2300 نانومتر است. این طیف را بنا به آنچه انسان درك و احساس می‌كند، می‌توان بشرح ذیل تشخیص داد:

الف). اشعه ماوراء‌بنفش، كه دارای طول موجی بین 290 تا nm380 بوده و موجب اثرات فتوشیمیایی از قبیل رنگ‌زدایی، آفتاب سوختگی و غیره می‌شود.

ب)0 اشعه مرئی یا قابل رؤیت، كه طول موج آن بین nm 380 (بنفش) تا nm700 (قرمز) است.

ج)0 اشعه موج كوتاه مادون قرمز، كه طول موج آن بین 700 تا nm2300 است و حرارت تابشی و برخی اثرات فتوشیمیایی دارد.

توزیع انرژی طیف اشعه خورشید به دلیل ضخامت تصفیه‌كنندگی جوّ، بسته به ارتفاع محل تغییر می‌كند. برخی از امواج كه طول موج كوتاهتری دارند، در جوّ جذب شده و دوباره با طول موج بلندتری، مثل امواج بلند مادون قرمز با طول موجی تا nm10000، بازتاب می‌شوند.

اقلیم شهری

محیط‌های مصنوعی، اقلیمی خاص خود در مقیاس خُرد به وجود می‌آورند، تفاوت میان این اقلیم خُرد و اقلیم كلان ناحیه‌ای، تا حدودی به درجه مداخله انسان بستگی دارد. در شهرها یا شهركهای بزرگ، مداخله انسان در محیط طبیعی به حداكثر خود می‌رسد، بنابراین، صحبت از «اقلیم شهری» قابل توجیه است.

عواملی كه باعث تفاوت بین اقلیم شهری به اقلیم ناحیه‌ای می‌شوند عبارتند از:

الف)0 تغییر كیفیت سطوح (راههای فرش شده و ساختمانها) ـ افزایش یافتن ضریب جذب تابش آفتاب و كاهش یافتن تبخیر.

ب)0 ساختمانها ـ باعث ایجاد سایه شده و چون مانعی در مقابل باد عمل می‌كنند، بادها را احتمالاً با سرعت بیشتری در محل كانالیزه می‌نمایند یا حرارت جذب شده را در توده مصالحشان ذخیره ساخته، در شب آن را به آرامی آزاد می‌سازند.

ج). نشت انرژی ـ از دیوارها و در نتیجه تهویه ساختمانهای گرم شده، حرارت خروجی سیستمهای خنك‌كننده و تهویه مطبوع (حرارت گرفته شده از فضاهای كنترل شده به فضای خارجی انتقال می‌یابد)، حرارت خروجی موتورهای درون‌سوز وسایل الكتریكی، حرارت تلف شده از صنایع، بخصوص كوره‌ها و كارخانه‌های بزرگ.

د)0 آلودگی جوّی ـ فضولات مربوط به دیگها و دودكشهای معمولی و صنعتی، هوای خارج شده از موتور اتومبیل‌ها، دود و بخار كه هر دو باعث كاهش اشعه مستقیم آفتاب شده اما اشعه پراكنده را افزایش پراكنده را افزایش می‌دهند و مانعی در برابر خروج اشعه بازتاب شده ایجاد می‌كنند. وجود ذرات جامد در جوّ شهری ممكن است در شرایط مناسب به تشكیل مه كمك نموده موجب بارندگی شود.

مقدار این تفاوتها ممكن است كاملاً قابل توجه باشد.

هوای گرم با جریانی آرام و رطوبت متوسط

در اقلیم معتدل و در فضای داخلی، هنگامی كه دمای هوا 18 درجه سلسیوس و حركت آن آرام یعنی سرعت آن از 25/0 متردرثانیه تجاوز ننماید و هنگامی كه رطوبت نسبی بین 40 و 60 درصد باشد، فردی كه مشغول انجام كاری در حالت نشسته است، در صورتی كه دمای سطوح اطرافش با دمای هوا تقریباً مساوی باشد، حرارت اضافی بدنش را به سهولت به طرق زیر دفع می‌نماید:

از طریق تشعشع    40 درصد

از طریق جابجایی   40 درصد

از طریق تبخیر          20 درصد

هدایت            به مقدار ناچیز

این دوره را می‌توان به صورت زیر بیان نمود:

الف) كمپرسور

1- فشار را افزایش می‌دهد.

2- بدون هیچ‌گونه تغییری در حرارت موجود

3- دما مثلاً از صفر درجه به 30 درجه سلسیوس تغییر می‌نماید.

ب) تقطیركننده

1- بدون هیچ‌گونه تغییری در فشار

2- در تقطیركننده، حرارت نهانی آزاد شده به محیط انتقال می‌یابد.

3- دما از 30 درجه به مثلاً 26 درجه سلسیوس كاهش می‌یابد.

ج) سوپاپ اطمینان

1- مایع را تنها در بالای فشار تنظیم شده وارد می‌كند و در نتیجه فشار كم در تبخیركننده را تأمین می‌نماید.

2- بدون هیچ‌گونه تغییری در حرارت موجود

3- دما از 26 درجه به مثلاً 4ـ درجه سلسیوس می‌رسد.

د) تبخیركننده

1- بدون هیچ‌گونه تغییری در فشار

2- در تبخیركننده، حرارت نهانی جذب می‌شود.

3- حرارت از محیط گرفته می‌شود

4- دما از 4ـ درجه به مثلاً صفر درجه سلسیوس می‌رسد.

اگر كویل (یا مارپیچ) تبخیركننده در داخل كانال تهیه هوا قرار داده شود (به جای قرار گرفتن در كانال یخچال) هوایی كه از مقابل آن جریان می‌یابد خنك می‌شود.

تدارك برای برقراری تهویه. تأثیر دودكش

تهویه، یعنی تهیه هوای تازه و خنك‌سازی از طریق جابجایی، هر دو شامل جریان نسبتاً آرام هوا هستند. نیروی محركه این جریان می‌تواند حرارتی یا حركتی (باد) باشد.

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : دانلود تحقیق در مورد راهنمای طراحی اقلیمی , راهنمای طراحی اقلیمی , طراحی اقلیمی , در مورد راهنمای طراحی اقلیمی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر