امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق طوفان سرخس

تحقیق طوفان سرخس دسته: جغرافیا
بازدید: 5 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 32 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 39

سرخس در فاصله ی 185 كیلومتری شمال شرقی مشهد قرار دارد و از حیث وجود منابع ارزشمند گاز طبیعی و تاسیسات پالایشگاه خانگیران وسایر قطبهای اقتصادی و نیز به دلیل مجاورت از شمال و همسایگی با تركمنستان وقرارداشتن در مسیر جاده ابریشم از جایگاه ویژه ای برخوردار است

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

فهرست مطالب

مقدمه

اصول اولیه هواشناسی

عوامل بیابانی شدن و ایجاد صوفان شن

عوامل موثر در ایجار و تشدید فرسایش بادی

اصول مقابله با فرسایش بادی

چگونگی احداث سازه های مسكونی درجهت كاهش تاثیر نیروی باد

خصوصیا آیرودینامیك باد درمجموعه ساختمانی و پیشنهادات عملی

خصارات وارده ناشی از طوفان شهرستان سرخس

بیماری های شایع پس از طوفان

نتایج و پیشنهادات

مقدمه

سرخس در فاصله ی 185 كیلومتری شمال شرقی مشهد قرار دارد و از حیث وجود منابع ارزشمند گاز طبیعی و تاسیسات پالایشگاه خانگیران وسایر قطبهای اقتصادی و نیز به دلیل مجاورت از شمال و همسایگی با تركمنستان وقرارداشتن در مسیر جاده ابریشم از جایگاه ویژه ای برخوردار است .

سرخس در گذشته جلوه مراتع سرسبز آن به مثابه نگین در خشانی بر پهنه وسیع ایران می درخشید. اما اینكه این چهره تابناك به دلیل بهره برداریهای بی رویه ، گرد آلود وخسته ازقهر طبیعت و سیلی دوست گشته است در تیرماه سال 85 این شهرستان به دفعات مورد تهاجم طوفانهای شن قرار گرفته و تنها در دی ماه حداقل 5 نوبت طوفانهای سهمگین شن شرایط زیستن را برای مردم سرخس در روستاهای گنبد لی ، الله نظر ، ابمال ، یازتپه و ... به طوركامل مختل نموده است .

و علاوه بر آن خسارات زیادی به اماكن اقتصادی منطقه به ویژه چاه های گاز خانگیران ، منطقه ویژه اقتصادی سرخس یا روستا های منطقه و مناطق مسكونی وارد نموده است . در سالهای اخیر گام های مثبتی در چند نقطه سرخس از جمله صمد آباد، گنبد لی و ... با هدف مقابله با فرسایش بادی برداشته شده است ولی با توجه به حجم و شدت طوفانهای جاری اقدامات به عمل آمده كافی نبوده و با توجه به وضعیت به وجود آمده اثر بخشی خود را به تدریج از دست داده است.

عومل موثر در ایجاد و تشدید فرسایش بادی (طوفانهای شن )

1 عوامل طبیعی :

1- ارتفاع از سطح دریا : سرخس با ارتفاع 250 تا 256 متر از سطح دریا در یكی از پست ترین نقاط ارتفاعی استان واقع گردیده است.

ب – مكان یابی مناطق برداشت

بادهای فرساینده كه ازسمت شمال و از روی دشت قره قوم واقع در جمهوری تركمنستان می آیند در این منطقه از سرعت آنها كاسته شده و باعث ایجاد شنزار و تپه های ماسه ای در این منطقه می شوند. همچنین دشت ابرفتی كه توسط رودهای جاری در منطقه ایجاد گردید. به علت نداشتن پوشش  گیاهی مناسب مكان مناسبی برای برداشت ماسه های روان گردیده است .

بنابر این برخی از ماسه های روان منطقه از كشور تركمنستان به كشور ایران می آیند كه لزوم همكاری مشترك در این زمینه كاملا احساس می گردد.

بررسی های انجام شده نشان میدهد كه برخی از رخساره های منطقه نقش بیشتری در تولید ماسه و ایجاد فرسایش بادی دارند به همین دلیل مكان یابی مناطق برداشت به كمك عوامل مطالعاتی و به شرح زیر صورت گرفت .

بررسی و شناسایی رخساره های ژئو مورفولوژی با تاكید بر موفودینامیك باد

رخساره های موثر در این منطقه عبارتند از : دشت سرپوشیده كه مكان بسیار مناسبی برای كشاورزی می باشد در این رخساره هر جا كه ازنظر پوشش گیاهی فقیر است ، بسیار حساس به فرسایش شده و منشاء بسیار مهمی از نظر تامین ماسه های روان گردیده است . همچنین دشت قره قوم و رخساره های حساس آن از دیگر رخساره های برداشت و تامین ماسه برای این منطقه تحت تاثیر فرسایش بادی محسوب می شود.

عوامل بیابانی شده و ایجاد طوقان شن :

  • عوامل طبیعی : شامل اقلیم شهرستان ، جنس خاك ، نوع پوشش ، عوامل جغرافیایی و فیزیوگرافی عومل زمین شناسی ،ارتفاع از سطح دریا.
  • عوامل انسانی : شامل ازدیاد جعیت و عدم وجود مشاغل مناسب در منطقه كه باعث تخریب مراتع منطقه توسط مردم و تبدیل زراعت های دیم كم بازده شخم و شیار مرتعی به صورت تخریب مراتع ، چرای مفرط دام ، قطع درختچه ها و بوته كنی

برای شناسایی منشاء رسوبات بادی در منطقه تحت تاثیر فرسایش بادی سرخس از روش مكان یابی مناطق برداشت می باشد استفاده گردیده است .

الف ) جهت یابی مناطق برداشت

برای تشخیص جهت حركت باد غالب و همچنین محل برداشت ماسه های روان ازشكل تپه های ماسه ای ، مطالعه رژیم باد و شناسایی بادهای فرساینده و موثر و نیز اطلاعات محلی كه از طریق پرسشنامه بدست آمده كمك گرفته شده است.

جمع آوری اطلاعات منطقه ای از طریق پرسشنامه های محلی

اطلاعات بدست آمده از شهرستان سرخس و روستاهای واقع در منطقه و نیز كارشناسان مجرب منابع طبیعی سرخس و همچنین پرسشنامه های تكمیل شده در منطقه از اهالی محل حاكی ازآن است كه در این منطقه یك باد فرساینده واصلی از سمت شمال به جنوب می وزد و نیز یك باد فرعی با جهت جنوب شرقی به شمالغربی وجود دارد كه از فرسایندگی كمتری برخوردار بوده و خیلی نقش در فرسایش بادی منطقه ندارد.

بررسی مورفولوژی عمومی واحد تپه های ماسه ای منطقه

تپه های ماسه ای در این منطقه به طور كامل شكل نگرفته اند و هنوز در مراحل اولیه شكل گیری می باشند و مرجع خوبی برای تشخیص نمی باشند ولی از روی ریپل مارك های ایجاد شده و نیز نبكاهایی كه در پای بوته ها ایجاد گردیده می توان تا حدودی جهت باد را حدس زد . جهت باد به وسیله GPS و شكل نبكاهای موجود بدست آمد كه شامل یك باد غالب اصلی ازسمت شمال به جنوب و یك باد فرعی كه از جنوب شرقی به شمال غربی می وزد می باشد.

شناسایی و بررسی منشا ء رسوبات بادی منطقه تحت تاثیر فرسایش بادی سرخس

این منطقه دارای مساحتی بالغ بر 176062 هكتار می باشد كه در مختصات جغرافیای  تا   عرض شمالی و  تا  طول شرقی واقع شده است كه سرخس و اراضی و تاسیسات اطراف آن را در برمی گیرد. این منطقه در نقشه توپوگرافی با مقیاس 250000 : 1 سرخس به شماره NI41-13 قرار دارد.

از كل مساحت منطقه تحت تاثیر فرسایش بادی مساحتی برابر 110687 هكتار آن جزو مناطق برداشت (O) می باشد كه از این سطح 24187 هكتار جزو مناطق برداشت با شدت زیاد (O1) ، 5470 هكتار آن در منطقه برداشت با شدت متوسط (O2) و مابقی آن به مساحت 31750 هكتار جزو مناطق برداشت با شدت كم (O3)  می باشد.

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : طوفان سرخس , تحقیق طوفان سرخس , عوامل بیابانی شده و ایجاد طوقان شن سرخس , خصارات وارده ناشی از طوفان شهرستان سرخس , اصول مقابله با فرسایش بادی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر